Wat kan de reddingsdienst voor mij betekenen?

Tijdens deze warme dagen vinden veel mensen het heerlijk om even uit te waaien op een boot. Lekker genieten van het weertje en rustig door de rivier dobberen: het ideale zomerbeeld van de meeste mensen. Tijdens dat je geniet van de situatie denk je niet aan de problemen die kunnen voortkomen op het water. Toch is het belangrijk dat je weer wat je moet doen wanneer je problemen krijgt met de boot.

Schakel de reddingsdienst in

Slechts enkele problemen kan je zelf oplossen. Het is het verstandigst om eerst te zorgen dat de situatie veilig is voor iedereen en vervolgens zo snel mogelijk de reddingsdienst in te schakelen. De reddingsdienst is er meestal binnen een kwartier om jou verder te helpen.

Wat doen ze eigenlijk?

De reddingsdienst biedt, zoals het woord al zegt, een dienst om jou te redden op het water. Ze staan voor allerlei problemen voor jou klaar. Heb je een storende motor en weet je niet meer wat je moet doen? Bel gerust de reddingsdienst bij zo’n ongeval. Bootpech kan vaak ter plekke worden opgelost. Wanneer dit niet het geval is, kan de reddingsdienst jouw boot slepen naar een veilige locatie om daar de reparatie voort te zetten.

Tijdens deze warme dagen hoop je natuurlijk dat er niks gebeurt op het water. Toch is dit nooit uit te sluiten. Wees dus goed voorbereid op wat kan komen en sla het nummer van de reddingsdienst alvast op in je telefoon. Zo kun je binnen een mum van tijd je vaartocht weer voortzetten.