Waarom vissen zo leuk is

vissersspullen

Tegenwoordig zijn er ruim 1,5 miljoen mensen die sportvissen in hun vrije tijd. Ruim een half miljoen is aangesloten bij een hengelsportvereniging. 1 op de 11 mensen vist dus in Nederland. Dat is vrij veel. Waarom is vissen nou eigenlijk zo leuk. Van de zijlijn lijkt het alsof mensen eindeloos veel geduld moeten hebben voordat ze een keer beet hebben. Toch vinden het vissers het werkelijk een verademing als ze eindelijk weer een weekend gaan vissen met vrienden. Op zoek naar producten van het merk Exo Terra? Klik dan op de link in de vorige zin.

De natuur

Als je gaat vissen ontkom je niet aan de schoonheid van de natuur. Als je gaat nachtvissen in de natuur zie je hoe ‘s ochtends alles langzaam licht wordt. De ochtenddauw, de opkomende zon en de fluitende vogels kunnen niets anders dan jou blij maken. Als je dan na een paar uur slaap je tentje uitkomt, dan is het dat toch puur genieten. Samen met je vrienden even lekker ontbijten met een zelfgevangen visje is dan natuurlijk het beste. Na een kort nachtje slapen en een lekker ontbijt ga je weer naar je stek waar je vannacht ook zat.

Je voelt je goed

Als je gaat vissen dan zul je merken dat het goed voelt om even weg te zijn uit de dagelijkse sleur. Even weg uit de stad, bij de mensen. De natuur ligt er altijd even vredig bij. Jij en je vrienden hebben alleen de benodigde spullen mee, telefoons worden even uitgezet en in de auto gelegd. Tijdens het vissen kan je alleen al blij worden van het klotsende water.

Beet hebben

Zodra je beet hebt, giert de adrenaline door je lijft. Het gevoel beet te hebben, is geweldig. Zodra je beet hebt, begint het gevecht met de vis. Als je een grote vis aan de haak hebt geslagen, dan is het extra moeilijk om de vis binnen te hengelen. Het is dus belangrijk dat je vist met een stevige hengel. Als de vis dan eenmaal gevangen is, kun je een mooie foto maken met de vis in je handen. Na een mooi weekend kun je weer voldaan naar huis toe! Op naar het volgende visweekend.