Waarom sporten op het water zo lekker en gezond is

water

Er zijn veel sporten die je kunt doen in of op het water. Sporten op het water is anders dan andere sporten. Je hebt te maken met de natuur. Meer dan bij andere sporten heb je te maken met verschillende factoren. Je hebt te maken met wind, stroming, regen en zon. Maar dat maakt sporten op of in het water ook zo mooi en uitdagend. Ben je benieuwd waarom sporten op in het water nog meer gezond en lekker is? Lees dan dit artikel.

Zeilen op het water geeft een kick

Het geeft een kick om te zeilen. Een boot die voortgestuwd wordt door de wind en door de stroming de juiste richting in leiden is gewoon heel gaaf. Zeilen is niet gemakkelijk om te leren. Het vergt veel oefening. Het beste kun je ervoor in opleiding gaan. Zeilen vergt veel van je. Het vergt inzicht, kracht en behendigheid. Met zeilen train je veel van je spieren. Het is daarnaast erg gezond omdat je genoeg vitamine D krijgt door de zon. Bezoek de website van Enjoy Sailing voor meer informatie over zeilen.

Andere watersporten met een attribuut

Je kunt ook gaan surfen. Dan is het belangrijk dat je de golven goed pakt. Er zijn verschillende surf varianten. Zo kun je windsurfen, kitesurfen, wakeboarden, skateboarden en snowboarden. 

Met zwemmen pak je al je spieren

Als je gaat zwemmen dan pak je al je spieren heel goed aan. Je traint heel erg op uithoudingsvermogen. Bij zwemmen denken veel mensen alleen aan baantjes trekken, maar er is meer. Zo kun je ook denken aan waterpolo, synchroonzwemmen, schoonspringen, openwaterzwemmen en onderwaterhockey. 

Zwemtips

Het is belangrijk om één tempo aan te houden als je zwemt. Het is ook handig als je af en toe wisselt van zwemslag. Als je je zwemtraining zwaarder wilt maken dan kun je ervoor kiezen om minder rust te nemen en sneller te zwemmen. Ook kun je proberen de schoolslag uit te voeren met extra kracht. Als je dan met minder slagen aan de overkant komt weet je dat je sneller hebt gezwommen.