Starten met een sport school

Wilt u graag een eigen sportschool beginnen maar heeft u niet voldoende kapitaal om alle fitness apparaten in 1 keer aan te schaffen? Dan is het mogelijk om fitness apparaten te leasen. Kies bijvoorbeeld voor een operational lease bij fitlease waarbij u een huur overeenkomst aangaat voor een specifieke periode. In deze periode betaalt u dan maandelijks een vast bedrag voor het huren van de fitness apparaten. Daarnaast is het ook mogelijk om een eigen sportschool beginnen nog succesvoller te laten verlopen door het leasen van apparaten. Fitlease is dan ook uniek te noemen aangezien ze veel verschillende lease oplossingen aanbieden. Zo kunt u een lease krijgen voor een specifieke tijd, maar ook zijn er diverse mogelijkheden.

 Eigenaar worden

Voor een eigen sportschool beginnen kunt u dus ervoor kiezen om apparaten te leasen. Echter is het daarnaast ook mogelijk om de apparaten te leasen als het ware, maar dit wel te doen volgens een constructie dat u na elke 12 maanden bijvoorbeeld weer de aller nieuwste modellen kunt krijgen. Als u deze fitness apparaten direct zou kopen dan heeft u natuurlijk ter make met afschrijving en is de kans groot dat u ze minimaal een aantal jaar vast wilt houden. Door dus te kiezen voor leasen kunnen alle sporters in uw gym continu profiteren van de beste apparaten, zodat ze hun oefeningen zo goed als mogelijk kunnen uitvoeren. Daarnaast bied fitlease een goede klantenservice aan die erg behulpzaam is, en graag meedenkt.

 Tot slot

Een van de grote voordelen van een operational lease is dat de materialen dus niet op de balans komen, en er hierdoor niet een schuld ontstaat in een boekhouding. Het voordeel hiervan is dat wanneer u een andere lening wilt afsluiten voor uw sportschool, dit niet kan worden meegerekend voor het berekenen van bijvoorbeeld een financiering of een lening. Verder is Btw maandelijks aftrekbaar. Mocht u de financiering niet kunnen betalen blijft u niet met een schuld achter.