Ondergewicht? Pak het aan met hulp van een personal trainer

personal trainer

Dat overgewicht een belangrijk probleem is in veel landen, waaronder ook Nederland, dat is alom bekend. Minder bekend is wat dat betreft dat er ook ondergewicht bestaat. En ja, ook wanneer je (ruim) onder je ideale gewicht zit, kan dit tot fysieke ongemakken leiden. Je kunt je bijvoorbeeld lusteloos voelen of je wordt snel ziek. Mocht je met ondergewicht kampen, dan is het dus aan te raden om hier actief mee aan de slag te gaan. Als je niet precies weet hoe je dit moet aanpakken, dan is het raadzaam een personal trainer Rotterdam in de arm te nemen. Zo’n trainer voorziet je namelijk van adviezen op maat en biedt bovendien begeleiding door het hele traject. Dit kan als ware steun en toeverlaat worden ervaren. Lees hieronder alvast welke twee onderwerpen zeker actief besproken zullen worden met zo’n coach.

personal trainer

Verandering eetpatroon

Als je ondergewicht hebt, dan zal eerst je eetpatroon onder de loep worden genomen. Grote kans dat je personal trainer je zal aanbevelen om zo veel mogelijk producten met koolhydraten en vetten te eten. Koolhydraten zitten vooral in producten als rijst, pasta, aardappelen en brood. Voor jou is het gunstig dat je van koolhydraten niet snel een vol gevoel krijgt. Je kunt er dus probleemloos veel van eten. Qua vetten is het verstandig om vooral onverzadigde vetzuren in te nemen. Neem deze in je maaltijden, maar ook in bijvoorbeeld additionele noten, zaden en pitten. Met ondergewicht kun je bovendien twee of drie tussendoortjes per dag nemen.

Krachttraining

Genoeg bewegen is voor elk mens belangrijk, dus ook voor mensen met ondergewicht. Maar cardio is natuurlijk niet de manier om aan gewicht te winnen. Krachttraining is dat echter wél. Je coach zal dan ook slimme krachttrainingsschema’s opstellen die je moeten helpen je ondergewicht aan te pakken.