Hoe bereid je je boot voor op de verkoop?

Er staan veel jachten en boten te koop in Nederland, daarom is het dus ook lastig om je eigen boot te verkopen aangezien er altijd veel concurrentie is. Het bedenken van een marktconforme vraagprijs is ook nog niet zo makkelijk, waardoor mensen vaak een te hoge prijs vragen voor hun boot. Het inschakelen van een jachtmakelaar is iets wat aan iedereen aangeraden wordt, zij beschikken over de juiste kennis om een boot snel te verkopen. Toch kan je zelf ook best veel doen om een boot voor een verkoop voor te breiden, de waarde van de boot zal op deze manier ook verhoogt worden. 

Zorg ervoor dat je boot in een goede staat is

De kans is groot dat je zelf ook wel eens op het internet hebt gezocht naar een nieuwe boot, auto of huis. De eerste indruk is hier altijd erg belangrijk voor, als je bijvoorbeeld een boot ziet waar van alles kapot aan is dan zal je snel verder scrollen, tenzij je natuurlijk op zoek bent naar een opknap project. Maar over het algemeen wil je er het liefste zo weinig mogelijk aan doen, dus ga je op zoek naar een boot die er tiptop uitziet en waarschijnlijk ook werkt. Hoe kan je hiervoor zorgen als je je boot wilt verkopen?

Zorg dat de buitenkant er verzorgd uitziet

De eerste foto’s die je van een boot ziet zijn meestal foto’s van de buitenkant, het is daarom dus ook belangrijk dat dat er goed uit ziet. Afhankelijk van de staat van de buitenkant zijn er meerdere dingen die je kan doen. Als de boot alleen vies is kan je die best simpel schoonmaken, dit is een belangrijk onderdeel om de boot in optimale conditie te houden. Als de boot gemaakt is van polyester kan je deze reinigen met speciale cleaner, hierna moet je de boot wassen met speciaal middel die gelijk een beschermingslaag achterlaat. Zo kunnen algen, schelpdieren en andere soorten vuil zich minder makkelijk aan de boot vestigen. 

Zorg dat de boot elektronisch en motorisch prima op orde is

Net als bij een auto wil je natuurlijk ook even een stukje gaan varen met de boot waar je interesse in hebt, daarom is het dus ook belangrijk dat je boot zowel elektronisch als motorisch helemaal in orde is. Hoe mooi de boot ook is, als er blijkt dat er allerlei technische gebreken aan zijn dan is de kans zeer groot dat ze er van zullen afzien. Laat een specialist de hele boot nakijken om er zeker van te zijn dat alles goed is, natuurlijk kost dit geld maar zo wordt de waarde van je boot ook hoger.