Fysiopraktijk in Leidschenveen en Ypenburg

Bij de Active Health Clinic in Leidschenveen en Ypenburg zitten alle specialiteiten bij elkaar in één fysiopraktijk. Daardoor heb je de zekerheid dat je voor nagenoeg elke klacht of blessure kunt worden geholpen. Bij deze fysiopraktijk zijn duidelijke programma’s ontwikkeld voor de behandeling van schouderklachten, knieklachten en hoofdpijn. Daarbij wordt gebruik gemaakt van fysiotherapie, manuele therapie, dry needling, medische fitness, hydrotherapie en een gewichtsconsulent. Behandelingen bij de fysiopraktijk moeten in principe altijd zelf worden betaald. Maar in de meeste zorgverzekeringen zitten wel pakketten waarbij in elk geval een deel van de behandelingen wordt vergoed.

Fysiopraktijk werkt in vier stappen

Als je met een blessure of met lichamelijke pijnklachten naar de fysiopraktijk gaat wordt er altijd volgens een vast programma gewerkt. Dat bestaat uit vier stappen. De eerste stap staat in het teken van de diagnose. De therapeut doet onderzoek naar jouw klachten en probeert te achterhalen waar deze zitten. Op basis van de diagnose wordt een behandelplan opgesteld. In stap twee wordt onderzoek gedaan naar de omgeving van de blessure. Soms zorgt een blessure ervoor dat andere spieren en gewrichten verkeerd worden belast. Dat moet worden hersteld en daarom worden die omliggende gebieden soms onderdeel van de behandeling.

Blessurevrij op lange termijn

In de derde stap van het programma van de fysiopraktijk wordt gewerkt aan de belastbaarheid. De blessure is op dat moment al verdwenen, maar de spieren en gewrichten zijn nog niet sterk genoeg. Om te voorkomen dat er in hetzelfde gebied een nieuwe blessure ontstaat worden de spieren en gewrichten door middel van training zwaarder belastbaar gemaakt. Tenslotte wordt in stap vier van het programma van de fysiopraktijk gekeken naar de dagelijkse situatie. Je krijgt advies mee om je lichaam zo te gebruiken dat er na verloop van tijd geen nieuwe blessures ontstaan.