Excuses om sportkleding te kopen

Je kent het wel: je bent weer helemaal gemotiveerd om te gaan sporten maar de sportkleding die je in je kast hebt liggen wil je echt niet meer. Alle kleding die je hebt zijn of te klein of zijn al helemaal versleten. Als je je sportkleding leuk vindt, wordt je automatisch meer gemotiveerd om te gaan sporten. Je kan natuurlijk niet je sportkleding gaan aantrekken en niet gaan sporten. Je hebt dus weer een excuus om een trainings pak te kopen. Dit gebeurd best wel veel bij mensen en vooral bij vrouwen. Mannen vinden het meestal niet zo belangrijk hoe ze eruit zien of sporten zonder shirt aan. Vrouwen daarentegen hebben wel echt een goede outfit nodig voordat ze naar de sportschool gaan.

Na een paar keer alweer geen zin

Het zal je dan ook niet verbazen dat veel mensen weer stoppen met sporten na een paar keer. Niet handig als je net een nieuw trainings pak hebt aangeschaft. Als ze alleen gemotiveerd worden om te gaan sporten door hun sportkleding is dit natuurlijk maar voor een korte tijd van invloed. In het begin is de kleding nog nieuw en wil je deze aantrekken. Na een paar weken of zelfs een paar dagen is de kleding niet nieuw meer en heeft de kleding te weinig invloed op je motivatie. Je gaat dus niet meer sporten omdat je geen motivatie meer hebt. Nieuwe kleding is dus niet genoeg om motivatie te krijgen voor sporten.

Goede motivatie krijgen om te sporten

Maar wat is dan wel een goede motivatie om te beginnen met sporten. Dit kan bijvoorbeeld zijn dat je je conditie wilt opbouwen, je wilt afvallen of dat je je spieren wilt verstevigen. Als je zo’n motivatie hebt, lukt met makkelijker om het sporten vol te houden. Je ziet namelijk na een tijdje verschil met voordat je naar de sportschool ging waardoor je meer motivatie krijgt om door te gaan. Het helpt alleen wel als je realistisch bent. Als je namelijk wil afvallen maar alsnog alles blijft eten, is het wel logisch dat je geen verschil gaat zien.