Beste krachtoefeningen

Om tijdens de corona tijden fit te blijven is het handig om te thuis te gaan trainen. Dan is het natuurlijk handig om te weten welke oefeningen het best zijn om thuis uit te voeren. Daarom vertel ik de drie van de beste oefeningen om je helpen fit te blijven!

1. Push-ups. 

Ga je met je handen en voeten op de grond, kijk met je gezicht naar de grond en strek je armen. Hierbij is het belangrijk dat je handen recht onder je schouders te vinden zijn. Ook moet je je voeten tegen elkaar aanhouden en je benen gestrekt houden. Adem in en ga met je borst richting de grond. Zorg dat je tijdens de oefening je buikspieren aanspant.

Ben je beginner? Doe dan pushups op je knieën of buig je armen zo ver je kan. Het is niet erg als je niet zover komt voel aan wat goed is voor jouw lichaam.

Probeer dan 3 sets van 10 te doen en houd 30 seconden rust tussen elke set.

2. Crunches

Voor deze oefening moet je met je rug liggen en je knieën omhoog. Laat je voeten rusten op de grond en breng je handen achter het hoofd. Adem in beweeg je bovenlichaam omhoog Probeer met je schouders van de grond te komen. Adem uit en kom weer richting de grond, maar zorg ervoor dat je bovenlichaam niet helemaal de grond raakt. Let er op dat je niet aan je nek gaat trekken. Je handen zijn puur als ondersteuning en je buik moet al het werk doen. 

Probeer de schoudertjes van de grond af te krijgen. Je ademt weer uit als je naar de grond gaat. Maar let op: als je richting de grond gaat is het de bedoeling niet helemaal weer op de grond te gaan liggen. Zorg dat je net iets boven de grond blijft hangen en je buik aan blijft spannen. Je handen zijn puur ondersteuning en zorg er niet voor om aan je nek te trekken.

Doe weer 3 sets van 10, houd een pauze van 30 seconden aan tussen elke set. Deze oefening is puur voor de buikspieren bedoeld.

3. De plank

Houd je lichaam gedurende 1 minuut gestrekt op ellebogen en voeten, en zorg ervoor dat je lichaam een rechte plank vormt door je buik goed aan te spannen. Houd je rug recht en probeer je billen aan te spannen. Je kunt het beste in de spiegel controleren of je goed recht bent.

Zorg dat je lichaam 1 minuut met ondersteuning van je ellebogen en voeten en zorg voor dat je lichaam zo recht is als een plank. Houd je vorm goed door je buik goed aan te spannen. Als beginner kun je net zoals de pushups de knieën op de grond zetten om het makkelijker te maken.

Fitness apparaten

Natuurlijk is het ook mogelijk om fitnessapparaten aan te schaffen zoals, goede krachtstations, fitnessbanken of andere apparaten. Kijk op de site van Tunturi voor meer informatie!